IMG_20210609_155700

Składniki:

  • Rukola 50 g
  • Sałata 50 g
  • Polędwica Karpaczio 100 g
  • Pomidorki koktajlowe 10 szt
  • Arbuz 200 g
  • Gruszka ½ szt
  • Migdały płatki 2 łyżki
  • Opcjonalnie do dekoracji: oliwki, truskawki

Sos musztardowo-miodowy:

  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny

Wykonanie:

Na talerzu ułożyć sałatę oraz rukolę, na wierzch ułożyć pomidorki przerojone na pół, gruszkę oraz arbuza pokroić w małą kostkę, poukładać na sałacie i pomidorkach. Polędwicę Karpaczio pokroić w cienkie plasterki, pozwijać w ruloniki i poukładać. Składniki sosu wymieszać ze sobą , polać sałatkę. Całość posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

Życzymy smacznego!

Sprawdź pozostałe wpisy

Koszyk zakupów

0
Brak produktów w koszyku.
Wpisz wyszukiwane hasło i naciśnij Enter