Składniki:
- Rukola 50 g
- Sałata 50 g
- Polędwica Karpaczio 100 g
- Pomidorki koktajlowe 10 szt
- Arbuz 200 g
- Gruszka ½ szt
- Migdały płatki 2 łyżki
- Opcjonalnie do dekoracji: oliwki, truskawki
Sos musztardowo-miodowy:
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
Wykonanie:
Na talerzu ułożyć sałatę oraz rukolę, na wierzch ułożyć pomidorki przerojone na pół, gruszkę oraz arbuza pokroić w małą kostkę, poukładać na sałacie i pomidorkach. Polędwicę Karpaczio pokroić w cienkie plasterki, pozwijać w ruloniki i poukładać. Składniki sosu wymieszać ze sobą , polać sałatkę. Całość posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Życzymy smacznego!