placuszki z kiełbaskami

Przepis udostępniamy z bloga Pani Kasi @bezglutenowe_gary.

Przepyszne placuszki, świetny pomysł na szybkie i zdrowe danie.

Do placuszków użyłam kiełbasek drobiowych z @perkpol.wedliny.tradycyjne
Kiełbaski są bardzo dobre na zimno i na ciepło.

🫑 200 g kiełbasek drobiowych
🫑 100 g pieczarek
🫑 140 g papryki – dowolne kolory
🫑 100 g sera żółtego
🫑 2 jajka
🫑 Ok. 70 g mąki ryżowej
🫑 Ok. 50 g skrobi z tapioki
🫑 260 g jogurtu naturalnego
🫑 sól, pieprz czarny, papryka słodka

Kiełbaskę i pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę w kostkę. Ser ścieramy.
Przekładamy wszystko do jednej miski.
Do drugiej wbijamy jajka, dodajemy jogurt, mąkę i skrobię. Mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Mieszankę dodajemy do miski z kiełbaską i warzywami. Wszystko razem łączymy.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju.

Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym

Sprawdź pozostałe wpisy

Zawartość koszyka

0
Brak produktów w koszyku.
Enter your search & hit enter