Bezglutenowe placuszki z kiełbaskami drobiowymi
Jeśli szukasz prostego i smacznego sposobu na śniadanie, to nasz przepis na bezglutenowe placuszki z kiełbaskami drobiowymi jest właśnie dla Ciebie! Te puszyste i pełne smaku placuszki to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą zjeść zdrowy i smaczny posiłek, a jednocześnie oszczędzić czas. Ale to nie wszystko! Nasze kiełbaski drobiowe to wyjątkowo smaczne i zdrowe źródło białka, które z pewnością dodadzą Ci energii na cały dzień. Nie czekaj dłużej i już dziś zrób sobie i swoim bliskim pyszne i zdrowe śniadanie, korzystając z naszych wysokiej jakości kiełbasek drobiowych!
200 g kiełbasek drobiowych
100 g pieczarek
140 g papryki – dowolne kolory
100 g sera żółtego
2 jajka
Ok. 70 g mąki ryżowej
Ok. 50 g skrobi z tapioki
260 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz czarny, papryka słodka
Kiełbaskę i pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę w kostkę. Ser ścieramy.
Przekładamy wszystko do jednej miski.
Do drugiej wbijamy jajka, dodajemy jogurt, mąkę i skrobię. Mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Mieszankę dodajemy do miski z kiełbaską i warzywami. Wszystko razem łączymy.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju.
Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym
Przepis udostępniamy z bloga Pani Kasi @bezglutenowe_gary.