nalesniki_z_parowkami (1200×600 px)

Jeśli szukasz pysznego i zdrowego posiłku, to mamy dla Ciebie idealną propozycję! Te bezglutenowe naleśniki z parówkami to połączenie delikatnego smaku i wspaniałego aromatu, są one łatwe w przygotowaniu, a zarazem wykwintne. W sam raz na obiad lub kolację oraz odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej i tych, którzy dbają o swoje zdrowie. Idealne, by zaspokoić Twoje apetyt i zachwycić Twoje podniebienie!

Składniki na naleśniki:

🥞 1 jajko

🥞 200 ml mleka

🥞 120 ml wody

🥞 100 g mąki ryżowej

🥞 50 g skrobi z tapioki

🥞 1 łyżka oleju

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

Ciasto jest bardzo rzadkie, ale super się smaży.

Smażymy naleśniki. Z przepisu wychodzi 6 sztuk o ø20 cm

FARSZ:

🌶 6 parówek

🌶 6 plastrów sera

🌶 1 cebula

🌶 1 papryka czerwona

🌶 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

🌶 90 g śmietany 18% gęstej

🌶 50 g serka topionego

🌶 sól, pieprz czarny,

Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na 1 łyżce masła.
Gdy będą miękkie dodajemy natkę, śmietanę i serek topiony. Na
małym ogniu dusimy, aż serek się roztopi. Doprawiamy solą i pieprzem.

Parówki przekrawamy na pół.

Na każdym naleśniku układamy ser żółty, potem farsz, na końcu
2 połówki parówki obok siebie. Zwijamy najpierw boki do środka, a
potem tak, jak krokiety. Układamy w naczyniu do zapiekania.

SOS:

🧀 90 g śmietany 18% gęstej

🧀 50 g serka topionego

🧀 sól, pieprz czarny, czosnek granulowany

Śmietanę razem z serkiem lekko podgrzewamy do roztopienia się serka.
Doprawiamy.

Polewamy sosem nasze naleśniki i zapiekamy przez 20 minut w temp. 200°C

Przepis udostępniamy z bloga Pani Kasi @bezglutenowe_gary.

Sprawdź pozostałe wpisy

Zawartość koszyka

0
Brak produktów w koszyku.
Enter your search & hit enter